bra pass

Red Scarlet på banan även i måndags, med fullcheek bettet. Gick väldigt bra. Hon var mycket mjukare och loss i båda sidorna, pigg men inte lika springig. Lätt fint stöd i handen och blev inte alls något tung. Funkar väldigt bra på det bettet så ska variera på det. Har annars ett vanligt tredelat med fasta ringar och sen ett novabett, det brukar jag dock mest använda vid longering och tömkörning. Har känt att hon blivit lite stum på det tredelade så var bra med ett byte nu.
Hon fick dock skav av nosgrimman på tränset, vanliga, vet inte varför har hon aldrig fått och har lika spänt osv som vanligt. Så får prova om det går med remontnosgrimman, annars får jag rida utan ett tag.
 
Idag fick hon vila då vädret var hemskt, och vi skulle annars bara gått en promenad. Får ta det på torsdag istället, imorn hoppträning. :)
 

ridit igång

Scarlet fick ju en spark i hagen och var väldigt svullen, så åkte in till veterinären med henne och röntgade och ultraljuda för att kolla så de inte var någon sena eller benflis. Det var inget. :) Så hon har tagit det lugnt ett tag. Men har ridit och longerat igång henne nu. Böt bett idag och red på ett tvådelat fullcheek, har ridit på det en gång förut och då gick de inget bra, men idag funkade det super! Hon var väldigt pigg och drog lite, men hade ett bra stöd i handen. Bara lite jobbig i ena galoppen som hon varit ett tag, sätter sej fast. Men mycket bättre än det vart sista gångerna.
Red lite över en bom också, som var latjolajbans tyckte Scarlet. :)
 
 
 

en till film från träning

från senaste hoppträningen tror jag. Någon vecka sedan iallafall :)
 

ridit igång

Har ridit Scarlet lördag och söndag, två ganska normala pass, lite lugnare än vanligt bara. Tycker inte om att rida igång, så ogenomriden, hon var så fin innan. Men det ska hon snart vara igen :)
Hon har vart lite låg och svår att få upp i formen, men har skött sej, bockat litegranna bara ;)
Igår gick vi en promenad och idag blir det longering elle ridning om banan inte är för frusen. Imorn hoppträning!
 

1 vecka vilad häst = galen häst

skulle longera scarlet lite lugnt och kolla så hon sprang bra i onsdags. haha jo tjena! hon sprang som jag vet inte vad, sparka bocka stegra!!?? heeeeelt jävla galen, hon verkligen låg ner i kurvorna trodde verkligen hon skulle ramla omkull. hon till och med slet sej 2 gånger från longerlinan , kunde inte hålla i haha, tänk er? skulle haft film alltså.. så nu behövs en ny lina för den är trasig ;) hon klarar inte att vila. men nu hade hon ju inte ens gått i riktig hage heller så.
sen longera jag henne igår inspänt, för hon var inte minsta halt efter det där så att. och då var hon lite lugnare. idag fick vi bara promenad då det dels var fruset och vill heller inte sätta igång för fort.
 
 

film från hoppträning

film från hoppträning i oktober nån gång, typ 3 vekor sedan tror jag :)
 

springtur

Scarlet är mycket bättre nu, animal intex är en mirakelprdukt ;) Superbra! Ingen svullnad kvar alls nästintill. Men så träligt med såret, vet inte hur jag ska kunna ha henne i vanlig hage när det kommer skitas ner..
Idag var vi ute och sprang Scarlet och jag haha. Vill börja lätt och kan ju tyävrr inte rida ut eller ens tömköra ut längre så det får bli promenad/springning nu sen får jag köra på det 2 dagar i veckan framöver. ;) Hon var så busig idag, springer och slänger med huvudet men håller sej på benen iallafall, duktig tjej haha :)
 
Sista gångerna jag tömkört ut har gått katastrof, en gång kom vi inte från stallet, var 3 personer, jag bakom och en på varje sida som motade med longerspö, men hon vägrade, flög bara runt. Sen tömkörde jag iväg en bit en annan dag men när jag kommit en bit tog det stopp, hon sparkar, bockar, vänder, stegrar, och ställer sej verkligen rakt upp.. Slutade med att hon stog och stegrade mot mej ?! Så nu ger jag mej, vi promenerar och springer, det går bäst och så blir vi båda glada och nöjda helt enkelt.
 

skadad

I onsdags blev Scarlet sparkad i hagen. På ena frambenet, långt ner. Så hon har sår och har varit jättesvullen verkligen! Var först orolig att det kunde vara en sena som skadats men tror inte det, är inte djupt sår och det sitter på yttersidan åtminstonde. Hon var svullen i hela nedre benet samt knät, inte halt i skritten iallafall. Men hade såklart jätteont av svullnaden. Så har haft på liniment varje dag sen har hon fått stå i sjukhagen för att inte smutsa ner det och så har vi tagit promenader. Nu har det äntligen gått ner en hel del, men såret har vätskat så lindade igår med animal intex som ska dra ut det. Så hoppas det gått ner helt om någon dag!
 
Igår var vi ute på promenad med Angelica och gelina, Hästarna var överallt ungefär haha =) Söta.
Pigg som fasen är hon och skvätten för allt, men de tär ju så det blir. Hoppas på att kunna rida igång snart.
Ska uppdatera med lite filmer från träningar som jag inte lagt upp än och så!
 

Projektarbete - Utbildning av Unghäst

Denna blogg kommer att handla om mitt projektarbete som är att utbilda min unghäst. Här kommer jag skriva om mina ridpass och hur det går och annat runt omkring som hör till. Jag kommer lägga ut bilder och filmer som man kan gå tillbaks till och jämföra vid senare tillfällen. Kommer också med jämna mellan rum lägga ut en äldre film eller bild och jämföra med en nyare för att se förbättring och utveckling. Även ridövningar och så vidare läggs ut.

RSS 2.0