liten film

en liten film för någon vecka sen, gick dock inget bra men det passet men ser iallafall bättre ut på filmen än känslan.
 

hoppat

Hoppade lite idag. Ställde fram 2 räcken på mitten av banan med 2 galoppsprång imellan, vart dock lite långt men. Började med kryss lågt, höjde sen upp efter en stund till räcken på 1 m. Hon hoppade jättefint, dock slarvade hon som vanligt lite med frambenen och rev någon gång och slog i men det kändes väldigt bra. Hon var också väldigt mjuk och fin, lyssnade på avsaktningar och igångättningar. Sen avslutade jag med att hoppa in snett på ett av räcken, fats lågt då, i båda varven och där drog hon iväg några gånger men sen hoppade hon super!
Så duktig!! :) Fick verkligen en riktigt bra känsla idag!
 
bild sen i somras

igår

Blev det ett rikgit svettigt och bra pass! Jag la fram 2 galoppbommar med 3 galoppsprång imellan som vi galopperade över. I början var hon lite hård i munnen så red mycket volter, och ställde utåt inåt på volter för att få henne mjuk och lösgjord. Hon blev riktigt fin! Hon fick gå i en lite lägre form än jag haft henne i senaste gångerna, i den högre formen biter hon tag mer för hon orkar inte riktigt. Men henne ''behagliga'' form nu för henne är mycket bättre än förut, nu går hon i en ganska lagon form när hon går lite lägre förut blev hon alldeles för låg. Hon blev iallfall riktigt fin i både galoppen och traven! Brukar ha svårt att rida igenom henne i traven ordenligt men igår blev hon super! Mjuk och lösgjord och gjorde fina avsaktningar där hon behöll formen bättre.
 

bilder

onsdag

Igår red jag på banan, gick inte särkit bra. Har lite bilder och film som kommer upp någon dag, de ser iallafall bätte ut än vad det kändes. Hon blev lite hängig och bet sej fast lite i bettet.
 
Idag tömkörde jag henne ut en sväng i skritt och trav. Brukar ha snodden när jag tömkör ut för att hon ska få jobba lite. Men är så sjukt irrterande att tömköra eller longera henne för hon går nästan hela tiden med huvudet åt vänster, aaa blir galen! Även om jag försöker böja eller spänna in åt höger så nee, så jobbigt att hon fått för sej de. När jag rider är hon lika enkel att ställa åt båda hållen, dock är höger hennes jobbigare sida så är väl därför.
 
Fyfasen vad arg hon var när jag longerade i måndags haha! Hade longeringsetet, typ som pessoaselen, den är verkligen super då den går bakom rumpan och till munnen så de verkligen måste sätta under sej med bakbenen. Vilket Scarlet tycker är väldigt jobbigt, hon sparka och hon bocka och vände sej in mot mej för att slippa skulle filmat haha. Väldigt bra för henne att få jobba med den och bråka med sej själv bäst hon vill :)
 
 
rakad liten häst förra året, snart dags för det igen =)
 

nya skor och longering

Idag ska jag longera Scarlet med longeringsetet hade jag tänkt, sen kommer hovslagaren och skor :)
 

banan + hoppträning

I fredags red jag henne på banan. Tränade lite galoppfattningar. avsaktningar, skänkelvikningar och flytta in bakdelen, det vanliga :) Hon var fin! Hon har varit så himla fin hela veckan! Går i sååå mycket bättre form nu i galoppen.Galoppfattningarna har hon tagit på en gång hur bra som helst och  avsaktningarna har funkat bättre än vanligt denna vecka också och hon har börjat förstå det där med att flytta in bakdelen. Fina tjejen!
 
I lördags var det hoppträning på grund av att vi inte hade någon i onsdags och inte har på onsdag heller. Det gick bra. Avsaktningar funkade dock vääldigt dåligt som vanligt, blir alltid värre på hoppträningarna eftersom, hon blir pigg och gärna drar iväg när man hoppar.
Galopperade över en bom och skulle göra halt innan väggen, men hon springer liksom rakt in i vägen om jag inte får henne att stanna så måste svänga, hon bryr sej inte riktigt om att gå/springa in i saker haha?
Vi travade och galopperade över en bom, hinder, bom ett par gånger och i galoppen först rusade hon på en del men sen satt jag upp i lite högre tempo en bit innan hindret och då gick det bättre.
Sen hoppade vi lite andra linjer och satt ihop det i slutet. Hon hoppade överlag bra :) Kom nära någon gång och slarvade och rev någon gång bara. Har tyävr ingen film den här gången.
 

tömkörning

Idag blev det en liten kortare tur tömkörning ut. Scarlet bråkade som vanligt ;) Vände ett antal gånger och på ett ställe vände hon säkert 10 ggr o jag vände tillbaks, låg några okända stockar där, åhneej. Hästar är ju inte de smartaste direkt, fick tillslut gå med henne förbi för att hon höll på att ta livet av sej själv genom att första snubbla ner i ett litet dike på ena sidan sen vara 1 cm från att flyga ner i ett jättedjupt dike flera gånger. Men vad gör det att bryta benen när det ligger några stockar bredvid vägen?! De är ju mycket värre, absolut.
 
Har även ändrat Scarlets mat lite nu när hon mest går på banan för att få lite mer energi, hon är nästan alltid pigg och framåt, men känns ändå som jag kan ge lite mer nu när jag inte rider ut.
Har förut gett henne krafft groov 125 med nästan ingen energi i plus lucern. Har börjat med vanliga krafft grund nu såklart inte värsta energikällan men en hel del mer.
Ska kolla upp lite mer kring kraftfoder och vad som kan passa, tycker det är intressant med foder.
Hon får 1/2 kg krafft morgon och eftermiddag samt betfor på eftermiddagen. Och morötter och äpplen såklart ;)
Ska kanske ge henne lucern snart igen också då det ju är lite som extra hö, hon behöver mycket hö på vintern men kan inte ge henne hur mycket som helst för det orkar hon inte äta så då kan det vara bra att kombinera med det.
Just nu får hon 11 kg hö om dagen, men nu när det snart blir kallt kommer jag säkert behöva öka på mer igen.
 

2 dagar på banan

Har ridit Scarlet på banan nu två dagar. Igår med 3 galoppbommar som det blev lite långt avstånd mellan så hon fick strecka ut en del. Hon var riktigt fin, särkilt i galoppen! Gick i en bra form och med bra energi. Hade även med ett dressyrspö för att få henne att flytta ur baken. Har jättesvårt för att få henne att förstå att flytta ut bakdelen så ett långt spö att peta lite med är bra.
Fortsatte idag med att göra det och det gick bättre, måste dock böja henne utåt också annars går det inte lika bra. Men när hon lärt sej förstå vad jag menar ordentligt ska jag såklart göra det utan att ställa utåt. Hon var väldigt fin att rida idag med! Super i galoppen sen efter en del galopparbete vart hon lite låg och hängig i formen i traven men helt okej. Gjorde en del avsaktningar som var mycket bättre än vanligt idag och hon tog galoppfattningarna på en gång. Mycket nöjd med henne både idag och igår!
Dressyrträningen imorgon blev tyvär inställd..
 

varit mycket nu

Varit mycket nu så har tyvär inte hunnit uppdatera här i veckan. Hoppträningen sist gick helt okej iallafall nöjdare än gången före, hade sporrar och det fungerade bra. Har inte ridit henne med det så mycket men ska fortsätta ha det på träningarna då jag vill ha lite snabbare reaktioner då. Annars har vi trimmat lite på banan, tömkört ut och promenerat. Hon har känts fin!
Imorgon är det tyvär ingen träning utan har hoppträning på lördag och på torsdag ska vi faktiskt träna dressyr för första gången, ska bli kul! :)
 

Projektarbete - Utbildning av Unghäst

Denna blogg kommer att handla om mitt projektarbete som är att utbilda min unghäst. Här kommer jag skriva om mina ridpass och hur det går och annat runt omkring som hör till. Jag kommer lägga ut bilder och filmer som man kan gå tillbaks till och jämföra vid senare tillfällen. Kommer också med jämna mellan rum lägga ut en äldre film eller bild och jämföra med en nyare för att se förbättring och utveckling. Även ridövningar och så vidare läggs ut.

RSS 2.0